2009. augusztus 23., vasárnap

Legjobbak a Legjobbakkal

Egyesületünk augusztus 17-23 között részt vett a „Legjobbak a Legjobbakkal” elnevezésű WKF Nemzetközi Kumite edzőtáborban Velencén.

Idén már a második alkalommal került megrendezésre ez a tábor. (Természetesen az elsőn is ott voltunk tavaly) A rendezvény célja az volt, hogy a sportolókat mind technikailag mind taktikailag képezze, lehetőséget biztosítva külföldi versenyzőkkel együtt edzeni és gyakorolni, sőt az utolsó napon egy-egy kontrol küzdelem elejéig a fiatalok megmérethették magukat versenykörülmények között.

Az edzéseket mindig más tartotta. Így betekintést nyerhettünk a különböző edzésmódszerekbe, edzői stílusokba. A külföldi edzők Nabil Ou-Aissa (Hollandia) és Willy de Groot (Hollandia) mellett, Sajó Zoltán a Fighter Se edzője és S. Kovács Ádám 2x Világ Bajnoki ezüstérmes, Világjátékok Győztes vezette edzéseken vehettünk részt.

A tábor 17.-én hétfőn indult, ahol 4+1 fővel képviseltük magunkat különböző időkben (Gerlei Róbert, Kucsera Anna, Nógrádi Nicol, Széphegyi Szilvia, de még a kicsi Gerlei Gergő is lent maradt) Robi volt az egyetlen, aki az egész tábort az elejétől a végéig végig csinálta. Nicol és Anna hétfőtől szerda estig tudtak maradni, mert a családi program sajnos ütötte ezt az időpontot. Sziszi a hét második felében volt ott, ő csütörtöktől maradt szombatig, mondhatni, hogy a lányaink váltották egymást. :) Gergő eleinte játszótársként érkezett az edzőtáborba, de azért a futásra beállt.

A táborban a nap itt is futással indult, amit napi 2 edzés követett egy délelőtt és egy délután. Az edzések elég fárasztóak voltak és így a köztük lévő idő túlnyomó részt pihenéssel telt.

A tábor utolsó napján voltak a kontrol meccsek. Erre a napra én is lementem Sacival, Zoli kérésére bíráskodni. Az eredetileg is szándékoztam lemenni a táborba legalább az utolsó napra, de akkor még az volt a tervem, hogy megnézzem, mit nyújtanak a gyerekeink. Bár a kontrol meccseken csak Robi és Sziszi vett részt, én az eredménytől függetlenül büszke voltam rájuk.

A kontrolmeccseket követően Saci a tábor lakóinak szalonnasütést szervezett. A Magyar csapaton kívül az Ukránokat is vendégül látta. A srácok itt is imádták ezt a remek programot (hozzáteszem, hogy sokan életükben először sütöttek szalonnát). A tábor zárasaként este Mariannék hajnalig tartó jó hangulatú záró bulit rendeztek a Holland csapat szállásán. Ott bejelentették, hogy jövőre is megrendezik ezt a remek edzőtábort, ezzel is segítve a fiatalok EB-re és VB-re való felkészülését!

üdv: Csilla


http://www.bestfighters.hu/

Nincsenek megjegyzések: