2010. március 22., hétfő

WKF Magyar Bajnokság 2010. március 20-21

Túl vagyunk a MB-on. Minden évben ez a legfontosabb verseny, ide a csapatok legjobbjai jönnek el, hogy eldöntsék ki lesz a Magyar Bajnok az adott évben.

A verseny helyszínéül az ELMŰ csarnok adott otthont, (személyes megjegyzésem: szeretem ezt a csarnokot sok jó élményem fürödik hozzá, többek között a 2006-os MB-on én is voltam itt bajnok :) )

Versenyen csapatunkat a három grácia képviselte. Ezen a versenyen én nem vállaltam a bíráskodást, mert a lányok mellett szerettem volna lenni és ezzel is hozzásegítsem őket a jó szerepléshez.

Szombaton Anna a KADET -47kg-os lányok között Magyar Bajnok lett! Csoportjában 6 induló volt, ez azt jelentette, hogy két 3-as körmérkőzéssel döntötték el, hogy ki lesz a csoport győztese és ezzel a döntőbe kerüljön, míg a csoport második helyezettje automatikusan a bronzérmes lesz. Anna az első mérkőzésén egy nagy riválisát 4-0ra legyőzte, majd 1-0ra kikapott, de szerencséjére körbeverés következett, mert Klaudia 3-1re legyőzte Nikit így a legtöbb pontot szerző versenyző (ez Anna volt a 4 pontjával), ment a döntőbe ahol Anna betartva a megbeszélteket, magabiztos jó szerepléssel 3-1re nyerte a döntőt!

Vasárnap Niki és Nicol következett ők egy súlycsoportban kerültek az IFI -45kg-ba, itt is 6 induló volt, a lányok külön ágra kerültek, ahol Niki az utolsó másodpercekben bekapott egy ütést és így 1 ponttal lecsúszott a döntőbe jutásról, de vigasztalhatta magát a bronzéremmel. Nicol fölényesen hozta a mérkőzéseit úgy, hogy még pontot sem csináltak rajt! Az első mérkőzését 9-0 a másodikat 2-0ra hozta és így bekerült a döntőbe. Amit szintén fölényesen nyert, már a 2. másodpercben fejbe rúgta ellenfelét, amit még 3x megismételt, de sajnos ebből 2öt kontaktra ítéltek (véleményem szerint az első ténylegesen az volt, de a második inkább csak hiszti volt a másik kislánytól, de szerencsére ennek nem volt jelentősége) azért megmutatta, hogy kézzel is tud pontot csinálni így a végeredmény 7-1 lett, és Nicol is Magyar Bajnok lett.

Tehát a mérlegünk 3 versenyzővel, Anna és Nicol Magyar Bajnok, míg Niki bronzérmes! Soha rosszabb versenyt!

üdv: Csilla

Nincsenek megjegyzések: