2010. október 18., hétfő

Tatami team 2010.10.16.


Mint mindig idén is egy nagyon jól megszervezett, színvonalas versenyre érkeztünk szombaton. A gyerek mezőny krémje jelen volt. Örömmel lehet tapasztalni, hogy évről évre egyre magasabb lesz a színvonal!
A kicsi lányok között, azaz akarom mondani a 8-9 évesek mezőnyében az alig 6 éves Szőke Lili 3. helyen végzett! Korcsoportjában 5-en voltak és körmérkőzéssel döntötték el a sorrendet. 2 győztes és két vesztes mérkőzéssel felállhatott a dobogó 3. fokára! 
A 8-9 éves -30 kg-os fiúk kategóriájában 16-an indultak köztük a mi két kis harcosunk Koszka Csaba és Szőke Balambér. Csabika az első körben egy együttes rúgást követően (2 bíró neki, kettő a másik kisfiúnak emelte a sambont, a vezető bíró szavazatával az ellenfele szerezte meg vezetést) és ez után már nem tudott fordítani a hátralévő időben. Szoke remekül vette az akadályokat és az első meccsét 4-0ra a másodikat 3-0ra a harmadikat 4-0ra nyerte és bejutott a döntőbe! Ott egy nála sokkal tapasztaltabb kisfiúval került össze és sajnos még nem tudott vele mit kezdeni (bár meg kell jegyeznem, hogy a számomra legjobb akcióit ezen a mérkőzésen láttam tőle). így maradt az ezüstérem Bacának!



Következő versenyzőként Koszka Niki lépett tatamira, sajnos ugyan ebben az időben jött Nógrádi Nicol is (kadet női -54kg). Nicol mögé Sajó Zoltán ült be (ugyan is Nicol lejár Zoli edzéseire is és így elmondható, hogy nagyon jól ismeri őt) Nicol első meccse a szintén válogatott Varga Nikivel volt. Bár Nicol 2x is fejbe rúgta Nikit, de a bírók nem értékelték és így Nicolnak maradt a bronzmeccs, amit fölényesen hozott is. Itt is legalább 5 sambont csinált, amiből a végén 2öt meg is kapott. Niki a 12-13 éves -50 kg-os lányok között az első mérkőzését meglehetősen simán hozta a válogatott színekben nevezet leányzó ellen (4-0), a másodikat is nyerte 2-0ra, de sajnos a kondíción még dolgoznunk kell, a döntőre elfogyott, de a szíve vitte előre Nikit és ezt dicséretesnek tartom, végül is a döntőt 1-0 arányban veszítette el és szintén ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét.

Niki után már csak Anna maradt, aki a nála közel két évvel idősebb leányzóval döntőzött és 2-1 alul maradt, de megjegyezném, hogy nagyon büszke voltam rá (persze a csapat összes tagjára is) és tudom, hogy hosszú távon remekül fog majd szerepelni!

Tehát a mérlegünk ezen a versenyen: 6 versenyző 5 érem (3 ezüst és 2 bronz)
Gratulálunk mindenkinek!
üdv: Csilla

Nincsenek megjegyzések: